Mänskliga rättigheter i praktiken Folkuniversitetet uppsala europeiskt projekt

Mänskliga rättigheter i praktiken

Projektet Human Rights in Practice (Mänskliga Rättigheter i Praktiken) var ett tvåårigt projekt som finansierats av Europeiska unionens Daphne-program. Nu finns den slutliga rapporten om projektet att läsa nedan!

Initiativtagare till projektet var Internationella avdelningen på Folkuniversitetet i Uppsala. Totalt fem länder deltog i projektet: Sverige, Portugal, Tyskland, Storbritannien och Grekland.

I projektet togs fram SFI-material med teman rörande europeiska konventioner och mänskliga rättigheter, som testades i partnerländerna. Det har varit ett framgångsrikt koncept att introducera Mänskliga Rättigheter genom språklektioner för nyanlända.

Den här rapporten är sammanställd av projektets externa utvärderare som gjort fältforskning i samtliga partnerländer under projektets gång. Rapporten presenterar resultatet av arbetet samt den preliminära effekten av konceptet att jobba med Mänskliga Rättigheter i SFI. Vidare innehåller rapporten rekommendationer för effektivare integration via SFI-undervisning.

Läs rapporten här.