Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Coachande samtal

Coachande samtal

Ett coachande förhållningssätt innebär ett aktivt lyssnande och förmåga att ställa frågor för att bekräfta, motivera och utveckla individer och grupper. Coachande samtal uppmuntrar det inre ledarskapet genom att motivera, inspirera och stödja, vilket ökar engagemanget hos din samtalspartner.

Denna kurs ger dig konkreta verktyg och praktisk träning för att utveckla din kommunikativa förmåga och få en högre kvalitét i mötet med människor. Du lär dig grunderna i ett coachande förhållningssätt, som gynnar utveckling, ökar motivation och delaktighet. Coachande förhållningssätt expanderar dialogen och skapar kreativitet i en produktiv och ömsesidig kommunikation.

Ett coachande förhållningssätt används som kompletterande kompetens i många yrken; lärare, ledare, chefer och personalansvariga inom olika yrkesområden; lärare, rektorer, utbildnings- och utvecklingsansvariga, hälso- och sjukvårdspersonal, psykologer, socionomer och alternativterapeuter m fl. Alla som på något vis arbetar med mänskliga möten har glädje och nytta av ett coachande förhållningssätt

Utbildningens mål

Kursen ger dig konkreta verktyg och praktisk färdighetsträning för att öka din kommunikativa kompetens som gör din kommunikation mer effektiv samt ökar engagemanget hos din samtalspartner. Du får med dig verktyg för att bättre kunna motivera, inspirera och stödja

Innehåll

  • Grunderna i det coachande förhållningssättet
  • Kunskap om förändringsprocesser
  • Skapa, bibehålla och reparera förtroende
  • Förutsättningar för en hållbar förändringsprocess

Kursupplägg

Under dagen varvar vi teori och praktik utifrån ett coachande förhållningssätt för att utveckla samtalet till ett kraftfullt verktyg i mötet med andra.

Lärare

Våra lärare är ICF-certifierade coacher med egen verksamhet inom coachning och personlig utveckling. Våra lärare har högskoleutbildning inom pedagogik och kommunikation. Utbildningsansvarig har många års erfarenhet av utbildning inom personlig utveckling och samtal.

Tider

Kursen omfattar 6 timmar. 9.00–16.00. Lunch ingår inte i priset

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Södertälje
info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Storgatan 3, 15172 SÖDERTÄLJE
Kursstart
8 okt 2018
Slutdatum
8 okt 2018
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
49 dagar
Tider
Må 09:00 - 16:00
Studietimmar
8
Tillfällen
1 st
Arr nr.
959147
Platser kvar
Ja
Pris
3 000 kr

Sista minuten-kurser

Här hittar du vårt utbud av sista minuten-kurser med 25% rabatt. 

Till sista minuten-kurserna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetet i Södertälje samarbetar med flera föreningar och aktörer runt om i Södertälje. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Våra samarbetspartners