Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Arkiv

Nedan hittar du referat från våra medlemsmöten mm.

 

 • Gösta Skoglund – Västerbottens meste politiker

  Ett 60-tal medlemmar lät vårsolen lysa ute och prioriterade Mats Rosins (f d redaktör VF) exposé över Gösta Skoglunds politiska liv. Det gjorde de rätt i, oj så många munterheter som uppstod när Mats gav exempel på Gösta Skoglunds finurligheter, ”korridorpolitikens okrönte kung”, enligt samtida observatörer!

 • Årsmöte med Hasse och Tage

  För att salutera ett framgångsrikt verksamhetsår 2017, det 34:e i ordningen, kryddade Umeå Senioruniversitet, UMSE, årsmötet i Folkets hus med den riksbekanta musikvetaren Johanna Broman Åkesson. Med en underhållande berättelse och minnesvärda filmklipp om de humoristiska humanisterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gav hon årsmötet ett extra lyft. Johanna Broman Åkesson har för övrigt doktorerat om en annan nöjesveteran – Povel Ramel.

 • Terminsstart med Ryska revolutionen

  Umeå Senioruniversitet, UMSE, inledde vårterminens månadsföreläsningar med att uppmärksamma Ryska revolutionen, som fyllde 100 år i fjol.

 • 18 nov 2016 Temadag om fjällen

  Fredagen den 18 november samlades drygt 80 personer till en temadag om fjällen som UMSE (Umeå senioruniversitet) anordnat på Folkets Hus i Umeå. Ordförande Anna-Karin Östling Sjöstrand hälsade välkommen och professor Camilla Sandström inledde med att ta upp frågan vad effekten av klimatförändrad flora och fauna blir av 2 månaders kortare vinter för samernas tillvaro och för oss alla.

 • Februari 2016 Årsmöte

  Umeå pensionärsuniversitet har avhållit sitt årsmöte för 2015 med ca 60 deltagande medlemmar

 • 29 jan 2016 Föreläsning

  Ola Nordebo, politisk chefredaktör vid Västerbottens-Kuriren, gästade 29/1 Umeå pensionärsuniversitet med en föreläsning om ”Dagstidningarnas dåtid, nutid och framtid”

 • 11 dec. 2015 Julbuffé

  Fredag den 11 december samlades UmPu:s medlemmar för den traditionella julbuffén

 • 27 nov 2015. Konstföreläsning

  Mårten Hägglund välkomnade ett 100-tal intresserade medlemmar av UMPU (Umeå pensionärsuniversitet) till ett föredrag av konstvetarna Anna Konvicka och Jan O. M. Karlsson över ämnet ”Konst och arkitektur i mötet mellan Europa/Sverige och USA” fredagen den 27 november 2015.

 • 23 oktober 2015. Bildmuseet - en unik profil

  Umeå pensionärsuniversitets medlemmar fick en inspirerande, informativ och intressant föreläsning när föreningen gästades av museiintendent Brita Täljedal.

 • 25 september 2015. Föreläsning om Syrien

  Ordförande för UMPU (Umeå pensionärsuniversitet) Anna-Karin Östling Sjöstrand hälsade ett 60-tal intresserade åhörare välkomna till ett föredrag om kemiska vapen i Syrien som hölls av Åke Sellström.

Arkiv

Toggle module

Bli medlem

Toggle module

Medlemsavgiften är 200 kr (fr.o.m 2016) vilket gäller för ett kalenderår och betalas in på
Plusgiro 30 68 01 - 2
Glöm inte att ange namn, adress, telefon och ev. e-postadress.

För medlemsfrågor, kontakta Carin Bergman, tel 070-3536520 eller e-post carin.be@telia.com

Umeå Senioruniversitet

Nygatan 43
903 30 Umeå

info@umse.nu