Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Estetiska programmet Teater

Estetiska programmet Teater

Vill du ta plats, synas och förmedla känslor och budskap till publik eller tittare? Har du tankar på att utveckla din kreativitet, din säkerhet och förmåga att agera och tala inför folk? Då kan vårt estetiska program med film- och skådespeleriprofil vara det du söker.

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Utbildningen tar sin utgångspunkt i teaterämnet eftersom detta är grunden för allt skådespeleri. Du får jobba med scenisk gestaltning, rörelse, improvisation, rolltolkning, manus och röst - för att du skall hitta ditt uttryck och din personliga utveckling. Du får också studera digitalt skapande och filmproduktion för att få kunskap om hur man gör film och hur man lär sig att agera framför kameran. Undervisningen sker av välutbildade film- och dramapedagoger i Folkets Hus – Kulturhusets fantastiska lokaler, där du också får vara med om att sätta upp en större föreställning inför publik. Vi besöker filmfestivaler, Film i Väst, Skara skolscen och stadsteatern i Göteborg. Detta hjälper dig i din kreativa utveckling.

UTBILDNING FÖR FRAMTIDEN

Även om man brinner för film och skådespeleri är det viktigt att ha många vägar öppna efter gymnasiet. Hos oss får du en bred högskoleförberedande utbildning med god grund för vidare studier. Du kan välja kurser som ökar dina meritpoäng för att lättare kommare in på en viss universitetsutbildning. Med dina grundläggande teoretiska kunskaper och din kreativa och problemlösande erfarenhet kommer du ta dig vidare och bli attraktiv på arbetsmarknaden i framtiden - vad du än företar dig!

MED SIKTE PÅ VÄRLDEN

Skolans internationella profil innebär att vissa delar av undervisningen sker på engelska, av lärare med engelska som modersmål. Det ger dig unika kunskaper och färdigheter i språket som är till stor nytta om du vill studera eller arbeta i Sverige eller utomlands. Dessutom erbjuds du ta Cambridgecertifikat som ett bevis på dina kunskaper i engelska. Elever och lärare gör tillsammans en internationell resa under studietiden. Det gör vi eftersom vi tror att framtidens kulturarbetare behöver goda språkkunskaper och erfarenheter av att arbeta med olika människor i olika länder.

 • I årskurs ett läser hela estetklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte och naturkunskap. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program. Dessutom får eleverna redan år ett läsa kurser i bland annat scenisk gestaltning, teaterteori och sceniskt karaktärsarbete för att så tidigt som möjligt få börja arbeta med programmets inriktning.

  Teater år 1

  I årskurs ett läser hela estetklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte och naturkunskap. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program. Dessutom får eleverna redan år ett läsa kurser i bland annat scenisk gestaltning, teaterteori och sceniskt karaktärsarbete för att så tidigt som möjligt få börja arbeta med programmets inriktning.

 • Andra året på teaterinriktningen fortsätter eleverna med kurser i svenska, engelska och får även läsa samhällskunskap och historia. Eleverna får även fortsätta med scenisk gestaltning och läser en kurs film- och tvproduktion. Alla elever på estetprogrammet erbjuds möjlighet att fortsätta läsa mattekurs 2b som individuellt val.

  Teater år 2

  Andra året på teaterinriktningen fortsätter eleverna med kurser i svenska, engelska och får även läsa samhällskunskap och historia. Eleverna får även fortsätta med scenisk gestaltning och läser en kurs film- och tvproduktion. Alla elever på estetprogrammet erbjuds möjlighet att fortsätta läsa mattekurs 2b som individuellt val.

 • Det sista och avslutande året läser estetiska programmet en kurs i entreprenörskap och företagande med möjlighet till UF-företag. Teatereleverna fortsätter med fördjupningskurs i scenisk gestaltning och sceniskt karaktärsarbete. Eleverna har möjlighet att som individuellt val välja fortsättningskurs i engelska och ta gratis Cambridge-certifikat.

  Teater år 3

  Det sista och avslutande året läser estetiska programmet en kurs i entreprenörskap och företagande med möjlighet till UF-företag. Teatereleverna fortsätter med fördjupningskurs i scenisk gestaltning och sceniskt karaktärsarbete. Eleverna har möjlighet att som individuellt val välja fortsättningskurs i engelska och ta gratis Cambridge-certifikat.

Våra program

Toggle module

Old schooling it - Trailer

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module

Lyssna på pluggpodden

Toggle module

Nyfiken på oss? Följ oss!

Toggle module