Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samhällsvetenskapliga programmet

Samhällsvetenskapliga programmet

Är du en person som villta del av Sveriges och andra länders historia, kultur, språk och politik och kanske planerar att studera utomlands?

DET HÄR ÄR SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET

Under årskurs ett läser hela klassen tillsammans kurser som svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. Inför årskurs två väljer du inriktning samhällskunskap eller beteendevetenskap beroende på ditt intresse och du får då fördjupa dig i inriktningskurser som geografi, sociologi och fördjupningskurser i samhällskunskap och psykologi. 

VI HJÄLPER DIG ATT UTVECKLAS

Samhällsprogrammet kretsar kring studiet av människan, samhället och världen. Du får kunskaper om internationell politik, miljöproblem, samhällsfrågor och historia och du får lära dig att analysera människan som individ och som gruppvarelse. All utbildning förutsätter motivation, engagemang och verklighetsanknytning. Därför samverkar vi så långt det är möjligt med det omgivande studie- och yrkeslivet, exempelvis Högskolan Väst, Trollhättans Radio, Trollhättans stad och olika lokala företag. Vi anordnar FN-rollspel, där vi bryter ämnes- och klassgränserna och arbetar tematiskt för att se sammanhang och få förståelse för den värld vi lever i. Detta gör att du förändras och utvecklas - precis som världen.

MED SIKTE PÅ VÄRLDEN

Skolans internationella profil innebär att vissa delar av undervisningen sker på engelska, av lärare med engelska som modersmål. Det ger dig unika kunskaper och färdigheter i språket som är till stor nytta om du vill studera eller arbeta i Sverige eller utomlands. Du förbereds och erbjuds ta Cambridgecertifikat, ett internationellt erkänt språkdiplom. Diplomet är ett bevis på dina kunskaper i engelska och är ofta ett krav vid intagning till universitet eller vid anställning utomlands. Elever och lärare reser också till en europeisk storstad för att studera och uppleva samhälle, kultur och historia på plats.

 • I årskurs ett läser hela samhällsklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte, filosofi och psykologi. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program.

  Samhällsprogrammet år 1

  I årskurs ett läser hela samhällsklassen tillsammans kurser i svenska, engelska, matte, filosofi och psykologi. Detta för att lägga grunden för ett brett och studieföreberedande program.

 • Den som väljer samhällsvetenskaplig inriktning kommer under årskurs två mötas av en kurs i geografi och den som väljer beteendevetenskaplig inriktning kommer under årskurs två mötas av en kurs i sociologi.Klassen fortsätter att tillsammans läsa fördjupningskurser i bland annat matte, engelska och svenska.

  Samhällsprogrammet år 2

  Den som väljer samhällsvetenskaplig inriktning kommer under årskurs två mötas av en kurs i geografi och den som väljer beteendevetenskaplig inriktning kommer under årskurs två mötas av en kurs i sociologi.Klassen fortsätter att tillsammans läsa fördjupningskurser i bland annat matte, engelska och svenska.

 • I den tredje och avslutande årskursen läser klassen tillsammans ytterligare en kurs i svenska och engelska, med möjlighet till att ta gratis Cambridge-certifikat i engelska. Eleverna med inriktning samhällsvetenskap läser mer religion, historia och samhällskunskap med beteendevetenskapseleverna läser mer psykologi och ledarskap och organisation.

  Samhällsprogrammet år 3

  I den tredje och avslutande årskursen läser klassen tillsammans ytterligare en kurs i svenska och engelska, med möjlighet till att ta gratis Cambridge-certifikat i engelska. Eleverna med inriktning samhällsvetenskap läser mer religion, historia och samhällskunskap med beteendevetenskapseleverna läser mer psykologi och ledarskap och organisation.

Våra program

Toggle module

Old schooling it - Trailer

Toggle module

Ladda hem vår katalog

Toggle module

Lyssna på pluggpodden

Toggle module

Nyfiken på oss? Följ oss!

Toggle module