Sök Meny

Skolchef, Tibro Hantverksakademi

Folkuniversitetets Hantverksakademi i Tibro erbjuder YH-utbildningar som bygger på den tradition, kunskap och utveckling i möbelbranschen som gjort Tibro till Sveriges möbelcentrum. Vi söker nu skolchef till verksamheten. Sista ansökningsdag 27 maj.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Uppdraget

Hos Folkuniversitetets Hantverksakademi i Tibro utbildas dagens hantverkare i traditionella yrken inom möbel- och inredningsproduktion, tillsammans med de som har en övergripande funktion i branschen, projektkoordinatorer. Skolan lyder under Myndigheten för Yrkeshögskola (MYH) och erbjuder utbildningar inom dekormåleri, förgyllning, möbelrestaurering, möbeltapetsering, industritapetsering, specialsnickeri, projektkoordinering, träbildhuggeri och trähantverk. Utöver dessa nio YH-utbildningar erbjuder Tibro Hantverksakademi kurser och företagsutbildning inom alla skolans hantverksområden.

Vi söker nu en engagerad skolledare som kan driva kvalitets- och utvecklingsfrågor för vår skola. Ett viktigt ansvarsområde i rollen som skolchef är omvärldsbevakning och att skapa nya kontakter och underhålla befintligt externt nätverk av samarbetspartners för Tibro Hantverksakademi.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för implementering och uppföljning av styrdokument från Myndigheten för yrkeshögskola (MYH) samt att delta i ansökningsprocesser av YH-utbildningar
  • Resultatansvar för verksamheten gällande intäkter, kostnader och kvalitet och delegerat arbetsmiljöansvar
  • Ansvar för planering, uppföljning och utvärdering av utbildningar i förhållande till verksamhetens mål
  • Ansvar för försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter
  • Ansvara för att verksamheten utvecklas och förnyas för att bibehålla konkurrenskraft på marknaden
  • Övergripande ansvar för pedagogisk ledning, direkt arbetsgivaransvar inklusive arbetsmiljöansvar och arbetsledning för ca 15-20 medarbetare
  • Ett övergripande kontorsansvar

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet från vuxenutbildning inom exempelvis yrkeshögskola gärna med estetisk inriktning. Förtrogenhet med de regelverk som finns inom Myndigheten för yrkeshögskola (MYH) är meriterande, liksom erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete. Du har goda kunskaper om marknadsföring, ekonomi och personalledning och vi ser gärna att du har ett stort kontaktnät inom branschen samt ett genuint intresse för hantverk.

Som ledare hos Folkuniversitetet behöver du vara målmedveten och resultatinriktad samt vara strukturerad och tydlig i ditt förhållningssätt. Du bör ha lätt för att samverka med olika typer av människor, samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Det är viktigt att du har fokus på förnyelse och verksamhetsutveckling och därmed kan skapa engagemang hos dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och fokus på problemlösning i ett oftast högt tempo. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tjänsten omfattar 100 % och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-05-27 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar och håller intervjuer löpande.

För mer information och frågor
Thomas Ringsby (Regionchef) thomas.ringsby@folkuniversitetet.se 054-19 58 41

Fackliga representanter
Ing-Marie Blomström, Unionen 031-10 65 41, im.blomstrom@folkuniversitetet.se
Nicklas Lann Hagberg, SACO 031-10 65 63, nicklas.hagberg@folkuniversitetet.se
Emilia Lehrgrafven, Lärarförbundet, emilia.lehrgrafven@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.