Lärare till gymnasiekurser i Engelska inom vuxenutbildning, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi söker nu en legitimerad lärare med gymnasiebehörighet i Engelska och ytterligare något ämne, gärna Svenska/Svenska som andra språk och/eller samhällsorienterade ämnen. Sista ansökningsdag är 28 oktober.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter det personliga mötet och kunskapen i centrum. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsten

I våra lokaler på Polstjärnegatan och Olskroksgatan i Göteborg bedriver vi utbildning inom kommunal vuxenutbildning. Undervisningen bedrivs både dag- och kvällstid samt flexibla/distansstudier och vi söker nu en behörig gymnasielärare i Engelska och Svenska/Svenska som andra språk och/eller samhällsorienterade ämnen.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetenspå gymnasial nivå i Engelska samt Svenska och/eller samhällsorienterande ämnen. Du behöver även ha en god digital kompetens och ett stort intresse för IKT (Informations- och kommunikationsteknik) som ett pedagogiskt verktyg.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tjänsten är på heltid och inleds med en provanställning på 6 månader för att sedan övergå till en tillsvidareanställning. Start 10 december 2018.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-10-28 via vår e-rekrytering. Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer eventuellt att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Hanna Latvastenmäki (Utbildningsledare) hanna.latvastenmaki@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.